L’any Rusiñol als Cendrassos (I)

ACTIVITIC PELS ALUMNES DE 1er d'ESO

l'alegria que passa

Aquesta tercera avaluació estem llegint L'alegria que passa, que Santiago Rusiñol va escriure el 1898. Ja hem parlat a classe de quina era la situació de la llengua en aquella època, de qui era en Pompeu Fabra, què va fer i com va solucionar alguns dels problemes que més preocupaven a escriptors com Rusiñol: com escriure les paraules.

Però d'en Santiago Rusiñol n'hem parlat poc. De fet només n'hem estudiat el nom, els anys que va viure i poca cosa més. Al juny del 2006 va fer setanta-cinc anys de la seva mort, i és per això que fins al juny del 2007 s'està celebrant L'any Rusiñol, a Sitges i a tot Catalunya.

En l'activitat que et proposo avui, coneixeràs unes quantes coses més d'en Santiago Rusiñol.

L'activitat la completaràs a la llibreta: hauràs de copiar les preguntes que et faig sota un bon títol i respondre-les amb les informacions que trobaràs més avall. També t'hi he posat, més avall encara, un diccionari, per si el necessites. Al final, si vols, també podràs deixar algun comentari sobre l'activitat.

Aquí tens les preguntes: Clucar l'ull

1.- On va néixer en Santiago Rusiñol? Quin any?

2.- Santiago Rusiñol va ser un home polifacètic. Què més va fer, a banda d'escriure teatre?

3.- El nostre escriptor va viatjar molt. Busca i escriu els llocs als que va viatjar.

4.- El Cau Ferrat és la casa on va viure Rusiñol. On és? Què hi feia allà en Rusiñol?

5.- A Barcelona hi ha un lloc que es diu els Quatre Gats. Què hi feien allà, en Rusiñol i els seus amics? Què s'hi fa, ara?

6.-On va morir en Santiago Rusiñol? A quin any?

RECURSOS: Sorprès

L'auca d'en Santiago Rusiñol.

Una biografia. Una altra biografia.

El Cau Ferrat.

Els Quatre Gats. Més coses sobre els Quatre Gats.

Un vídeo molt bonic amb motiu de l'Any Rusiñol editat per l'IES Arraona de Sabadell.

I aquí el diccionari: Llengua fora

Diccionari de la llengua catalana.

Aquesta activitat la completaràs a classe!!

Bona feina!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

L’any Rusiñol als Cendrassos (I)

ACTIVITIC PELS ALUMNES DE 1er d'ESO

l'alegria que passa

Aquesta tercera avaluació estem llegint L'alegria que passa, que Santiago Rusiñol va escriure el 1898. Ja hem parlat a classe de quina era la situació de la llengua en aquella època, de qui era en Pompeu Fabra, què va fer i com va solucionar alguns dels problemes que més preocupaven a escriptors com Rusiñol: com escriure les paraules.

Però d'en Santiago Rusiñol n'hem parlat poc. De fet només n'hem estudiat el nom, els anys que va viure i poca cosa més. Al juny del 2006 va fer setanta-cinc anys de la seva mort, i és per això que fins al juny del 2007 s'està celebrant L'any Rusiñol, a Sitges i a tot Catalunya.

En l'activitat que et proposo avui, coneixeràs unes quantes coses més d'en Santiago Rusiñol.

L'activitat la completaràs a la llibreta: hauràs de copiar les preguntes que et faig sota un bon títol i respondre-les amb les informacions que trobaràs més avall. També t'hi he posat, més avall encara, un diccionari, per si el necessites.

Aquí tens les preguntes:

1.- On va néixer en Santiago Rusiñol? Quin any?

2.- Santiago Rusiñol va ser un home polifacètic. Què més va fer, a banda d'escriure teatre?

3.- El nostre escriptor va viatjar molt. Busca i escriu els llocs als que va viatjar.

4.- El Cau Ferrat és una

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.